Защо интимността между двойките избледнява с времето и как се

...
 
Защо интимността между двойките избледнява с времето и как се
Коментари Харесай

    „Не сме интимни вече! Помощ!“

 

Защо интимността сред двойките избледнява с времето и по какъв начин се взема решение това

Изисква се време, с цел да се построи една връзка. Интимността е от значимо значение за здравите връзките сред сътрудниците. Ако сте интимна двойка, тогава връзката сред вас няма да е единствено физическа, само че също прочувствена и интелектуална. За страдание с времето тя избледнява и това може да повлияе доста на вашите връзки. Истинско предизвикателство е да живеете дружно без да сте интимни, а още по-трудно е да се опитате да върнете искрата сред вас. Но това не би трябвало да ви кара да се предавате. Няма невъзможни неща. Ние сме тук, с цел да ви помогнем и първо ще ви кажем аргументите, заради които интимността избледнява с времето, а по-късно и по какъв начин да се справите с този „ дребен “ проблем.

Ето кои са най-често срещаните аргументи, заради които двойките стопират да бъдат интимни.

Няма нищо ново

Нищо ново не се случва сред вас. Съвсем умерено може да отгатнеш какво ще желае той и знаеш доста добре какво харесва. Познавате се толкоз от дълго време и може би сте се отегчили към този момент един от различен. А това води до липса на полов интерес към отсрещния сътрудник. Липсата на оригиналност, тръпка и неспокойствие е повода интимността сред вас да избледнее.

Пристрастени към телефона

Често срещан актуален проблем. Да, няма нищо неприятно в това да харесваш технологиите и да си „ в крайник “ с новостите. Но не си омъжена за телефона ли си, нали? Той би ли заменил мястото на мъжа до теб? Не, нали? Тогава не пренебрегвай колегата си, поради смарт телефона си и виртуалния свят в него. Реалността е тук и в този момент. Нищо не може да размени физическия контакт и наличието на обичания човек. Дори и последния модел Айфон.

Не обсъждате проблемите в леглото

Премълчаването на проблемите ги прави още по-големи. Ако имаш такива с твоя сътрудник би трябвало да ги обсъдите и дружно да ги решите. Няма нищо нито срамно, нито пък ужасно. Но избягването на фамилиарност и игнорирането единствено ще усложнят в допълнение обстановката. Откровения диалог е най-хубавата терапия, която сигурно води до позитивни промени.

Но както казахме към този момент – за всеки проблем си има решение. Представяме ви най-хубавите препоръки, с които да върнете интимността сред вас.

Искаш да правиш обич с него – планирай го

Не разчитай на спонтанността. Планирай всичко до най-малката детайлност. Приготви сантиментална вечер с вкусна вечеря, свещи и обичаната му музика. Подготви спалнята и прекарайте остатъка от вечерта дружно в леглото. Започни с леки докосвания и целувки и се оставете на възприятията и пристрастеностите да ви водят.

Отидете на отмора

Излезте от къщата в която и без друго единствено се карате. Една къса отмора може да направи чудеса за половия ви живот. Избягайте за малко от проблемите, работата и отговорностите. Отдайте се напълно един на различен и се наслаждавайте на моментите, прекарани дружно. Всеки момент е скъп, когато е споделен с обичан човек.

Има и други форми на физическа интимност                                              

Когато кажем „ физическа фамилиарност “ всички го свързваме единствено с едно само нещо – правенето на обич. И това е доста неверно разбиране. Интимността е комбинация от нежни докосвания и жестове. Прегръдките и целувките оказват помощ да се смъкна напрежението и основават чувство за непосредственост.

Опознайте се по-добре

Мислиш си, че знаеш безусловно всичко за него? Това несъмнено не е по този начин. С времето хората се трансформират. Прекарайте повече време като същинска двойка и положете старания да се опознаете по-добре. Човек е цялостен с изненади и постоянно може да научиш нещо ново за него, без значение от това какъв брой добре го познаваш. Опознаването на сътрудници ти ще е от основно значение за възобновяване на интимните ви връзки. След като го познаваш, към този момент ще знаеш добре какво в действителност той харесва. И по този начин ще сте в синхрон, който ще постави завършек на проблемите ви в интимността.

Вижте още ⤵️

 

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР